MamaMassage®
- koulutus

ÄITIYSHIERONTAA RASKAANA OLEVILLE
JA SYNNYTYKSESTÄ PALAUTUVILLE

Kiinnostukseni naisten hyvinvointia kohtaan heräsi jo liikunnanohjaaja AMK opiskeluaikoinani, jolloin valitsin opinnäytetyön aiheeksi liikunnan raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen. Sittemmin opiskelin naisten terveyden ja hyvinvoinnin viitekehyksessä useita erilaisia koulutuksia ja syvennyin erityisesti raskauteen ja siitä palautumiseen.

Vuonna 2017 perustimme kahden kollegani kanssa Ouluun Naisten Hyvinvointikeskus Tuntuman, jota luotsaa tänä päivänä taitava äitiysfysioterapeutti Salla Tiiro. Opiskeltuani koulutetuksi hierojaksi huomasin, että tässä on väylä, mihin voin kanavoida osaamistani monipuolisesti. Minulla on taito ohjata niin raskaana olevia kuin synnytyksestä palautuvia liikunnan kautta, mutta nyt myös manuaalisen käsittelyn kautta.

Opiskelin äitiyshierontaa eri lähteistä, kunnes päätin matkustaa vielä koulutusreissulle Lontooseen. Samaan aikaan olin jo laittanut vetämään hakemuksen MamaMassage® tavamerkin rekisteröinnistä ja suunnittelin kovaa vauhtia konseptia, jota voisin opettaa myös muille. Koulutuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja kouluttamassa on ollut vahvasti mukvana ihana kollegani Sofia Vesa, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Sofia oli myös osa Tuntuman tiimiä ja yksi yhtiökumppanini Äitiysliikunta-akatemiassa, jossa sain kunnian olla osakkaana rakentaessa uraani. Suosittelen muuten lämmöllä Äitiysliikunta-akatemian koulutuksia tukemaan äitiyshierontaosaamista. 

MamaMassage® on siispä minulla kuin rakas lapsi ja olen siitä erittäin ylpeä.  


KOULUTUS

MamaMassage® – koulutusta on järjestetty nyt useamman kerran ja osaajia on Suomessa noin 50. Kaksipäiväinen koulutus on suunnattu manuaalisen käsittelyn ammattilaisille (mm. koulutetut hierojat, fysioterapeutit ja osteopaatit). Myös opiskelijat ovat tervetulleita koulutukseen. 

Koulutuksessa opiskellaan raskausajan sekä synnytyksestä palautumista tukevaa hierontaa ja liikehoitoa sekä muita hoitoa tukevia menetelmiä, kuten faskiaraudan ja -imukuppien käyttöä ja kinesioteippausta. Käytännön harjoitteiden lisäksi koulutus sisältää runsaasti teoriatietoa niin ennakkoluentoina kuin koulutuspäivien aikana. 
Ennakko- ja tukimateriaalit ovat kaikki verkkopohjaisella oppimisalustalla, minne on helppo palata koska tahansa kertaamaan oppimaansa. Pääsy materiaaliin on toistaiseksi voimassa oleva tarkoittaen, että materiaaliin pääsee käsiksi niin kauan kuin alustaa ylläpidän. 

TSEKKAA TULEVAT KOULUTUSPÄIVÄT ALTA!

Koulutuksessa opit teoriassa ja käytännössä, miten voidaan tukea ja helpottaa raskaana olevan naisen kehon fyysisiä muutoksia ja yleisimpiä kiputiloja sekä synnyttäneen naisen kehon palautumista. 

Opit turvallisia käsittelytekniikoita sekä erilaisten välineiden käyttöä ja hyödyntämistä mm. arpikudokseen, vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan kuntoutumisen tukemiseen, turvotukseen ja rannekanavan oireyhtymään. 

Raskaana olevat ja synnyttäneet naiset hakeutuvat entistä enemmän hoitoon erilaisten kipujen ja lihaskireyksien vuoksi, ja ovat entistä kiinnostuneempia kehonsa palautumisesta. Hieronnan ja manuaalisen käsittelyn rooli on suuri ja arvostettu apu. 

Koulutuksen sisältöä

Päivä 1

noin klo 09:30-17

- Raskaus ja kehon muutokset

- Yleisimmät oireet ja kiputilat

- Anatomia, fascia ja vasta-aiheet

- Raskaana olevan asiakkaan tutkiminen

- Raskaana olevan asiakkaan hieronta, hoito ja koti-ohjeet

- Rannekanavan oireyhtymä

- Synnytykseen valmistava hieronta

- Hieronta kuntouksen edistäjänä, hierojan rooli palautumisen edistämisessä

- Synnytys ja sen vaikutukset kehoon

- Vatsalihasten erkauma

Päivä 2

noin klo 9-15

- Hieronta raskaudesta ja synnytyksestä palautumisen tukena

- Hieronta erkauman ja lantionpohjan kuntoutumisen tukena

- Arpikudoksen käsittely

- Synnyttäneen asiakkaan tutkiminen, hieronta ja hoito

- Faskiarauta, imukuppi ja kinesioteippaus hieronnan tukena

- Synnyttäneen asiakkaan kotihoito-ohjeet

TULEVAT KOULUTUKSET

HELSINKI

Syksyllä 2022

OULU

20.-21.8.2022

500€ (sis alv 24%)

Ilmoittautuminen käynnissä!

TÄYDENNYSKOULUTUS

Etäkoulutus tulossa
2022


Kouluttaja

Satu Korkeamaa

Koulutettu hieroja EAT
Liikunnanohjaaja AMK
Äitiysliikuntavalmentaja

Psykologisen joustavuuden coach
Kognitiivisen lyhytterapian opiskelija

Hinta

500€
(sis. alv 24%)

Ilmoittautuminen

Ostamalla koulutuksen verkkokaupasta

(luethan ilmoittautumis- ja peruutusehdot sivun lopusta!)

Palautteita koulutuksesta

5/5

"Todella kattava ja antoisa koulutus. Teoria selkeää ja havainnollistavaa. Käytännön harjoitteet selkeitä ja todella tärkeitä. Kiitos ammattitaitoisille ja todella tietotaitoisille kouluttajille. Olette todella inspiroivia ja teette asiasta todelle tärkeää ja arvokasta."

5/5

"Koulutuksen sisältö oli hyvä ja oli hyvä, että sai ennakkomateriaalia. Osaatte hyvin asianne ja osaatte selkeästi tuoda asian esille. Kiitos hyvästä koulutuksesta! "

5/5

"Niin paljon tietoa ja taitoa, inspiroivasti ihanasti positiivisuuden kautta opettaen juurikin käytäntöä ja selkeästi.."

4,5/5

"Äärettömän monipuolinen koulutus. Paljon yleishyödyllistä tietoa, mitä voi soveltaa kenelle tahansa."

4,5/5

"Ihanan käytännönläheinen, lämminhenkinen, ohjaava koulutus. Todella osaavaa, huikeaa tietoa ja taitoa. Nostan hattua!."

5/5

"Tosi tyytyväinen. Mahtava ensimmäinen alan koulutus ja hyvin pysyi myös opiskelijana kärryillä. Kipinä alaa kohtaan vaan vahvistui, ei mitään moitteita. Todella ammattitaitoiset ja oman osaamisen tuntevat kouluttajat. Loistavaa palvelua alusta loppuun!"

Ilmoittautumiseen ja peruutuksiin  liittyvät ehdot:

Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköpostitse kouluttajalle, satukorkeamaa at gmail.com, tai sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Ilmoittautuminen on sitova. 
Peruutukset tulee tehdä viimeistään 14 päivää ennen ensimmäistä koulutuspäivää. Oppismisalustalle pääsee kirjautumaan, kun maksu on suoritettu tai viimeistään 13 päivää ennen koulutuksen alkua. Peruutus on maksuton, kun se tapahtuu viimeistään 14 päivää ennen ensimmäistä koulutuspäivää. Tämän jälkeen veloitetaan koulutusmaksu kokonaisuudessaan, sillä materiaalit ovat saatavilla. Kun oppimisalustalle on luotu tunnukset ja ne ovat osallistujan käytettävissä, koulutus katsotaan lunastetuksi eikä sitä voi enää peruuttaa. Mikäli osallistuja estyy tulemasta sovittuun koulutukseen, voi hän suorittaa koulutuksen seuraavassa sopivassa ajankohdassa. 
Oikeudet muutoksiin pidätetään. 
Ilmoittautumalla hyväksyt ehdot.