MamaMassage®
- koulutukset

ÄITIYSHIERONTAA RASKAANA OLEVILLE
JA SYNNYTYKSESTÄ PALAUTUVILLE

Kiinnostukseni naisten hyvinvointia kohtaan heräsi jo liikunnanohjaaja AMK opiskeluaikoinani, jolloin valitsin opinnäytetyön aiheeksi liikunnan raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen. Sittemmin opiskelin naisten terveyden ja hyvinvoinnin viitekehyksessä useita erilaisia koulutuksia ja syvennyin erityisesti raskauteen ja siitä palautumiseen.

Vuonna 2017 perustimme kahden kollegani kanssa Ouluun Naisten Hyvinvointikeskus Tuntuman, jota luotsaa tänä päivänä taitava äitiysfysioterapeutti Salla Tiiro. Opiskeltuani koulutetuksi hierojaksi huomasin, että tässä on väylä, mihin voin kanavoida osaamistani monipuolisesti. Minulla on taito ohjata niin raskaana olevia kuin synnytyksestä palautuvia liikunnan kautta, mutta nyt myös manuaalisen käsittelyn kautta.

Opiskelin äitiyshierontaa eri lähteistä, kunnes päätin matkustaa vielä koulutusreissulle Lontooseen. Samaan aikaan olin jo laittanut vetämään hakemuksen MamaMassage® tavamerkin rekisteröinnistä ja suunnittelin kovaa vauhtia konseptia, jota voisin opettaa myös muille. Koulutuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja kouluttamassa on ollut vahvasti mukana ihana kollegani Sofia Vesa, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Sofia oli myös osa Tuntuman tiimiä ja yksi yhtiökumppanini Äitiysliikunta-akatemiassa, jossa sain kunnian olla osakkaana rakentaessa uraani. Suosittelen muuten lämmöllä Äitiysliikunta-akatemian koulutuksia tukemaan äitiyshierontaosaamista. 

MamaMassage® -täydennyskoulutus purenta, lantio ja lantionpohja on syntynyt yhdessä äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Sonja Toivolan kanssa.  Sonja on erittäin taitava alansa ammattilainen ja omaa laajan ymmärryksen viitekehyksessään.

MamaMassage® LITE on verkkopohjainen kevyempi koulutus, joka on johdatus äitiyshieronnan perusteisiin ja josta saat hyvän perustan äitiyshieronnan periaatteille. Voit halutessasi jatkaa tästä MamaMassage® äitiyshieronnan peruskoulutukseen, jolloin LITEn hinta hyvitetään peruskoulutuksen hinnasta.  LITE on tarkoitettu koulutetuille hierojille, fysioterapeuteille ja osteopaateille. Myös alan opiskelijat voivat käydä koulutuksen, kun anatomia ja perusotteet ovat hallussa. 

KOULUTUKSET

MamaMassage® – koulutusta on järjestetty nyt useamman kerran ja osaajia on Suomessa lähes sata. Kaksipäiväinen koulutus on suunnattu manuaalisen käsittelyn ammattilaisille (mm. koulutetut hierojat, fysioterapeutit ja osteopaatit). Myös opiskelijat ovat tervetulleita koulutukseen kun anatomian ja fysiologian perusteet on hallussa. 

Peruskoulutuksessa opiskellaan raskausajan sekä synnytyksestä palautumista tukevaa hierontaa ja liikehoitoa sekä muita hoitoa tukevia menetelmiä, kuten faskiaraudan ja imukuppien käyttöä. Käytännön harjoitteiden lisäksi koulutus sisältää runsaasti teoriatietoa niin ennakkoluentoina kuin koulutuspäivien aikana. 

Jatkokoulutuksessa; Purenta, Lantio & Lantionpohja opiskellaan purentalihaksistoa ja sen hoitoa sekä syvennytään syvemmin lantion alueen, lantionpohjan sekä rintakehän ja pallean hoitoon, huoltoon ja vahvistamiseen. Koulutus sisältää kattavan ennakkomateriaalin sekä kaksi lähipäivää. Kouluttajana mukana äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti Sonja Toivola. 

Jatkokoulutus; Manuaalisten menetelmien syventäminen tapahtuu Aito Ote Ulla Tapanisen johdolla. Koulutuksessa syvennytään synnytykseen valmistavaan käsittelyyn ja raskausajan rentouttavaan hierontaan, akupainantaan/akupistehoitoihin ja nastojen käyttöön, mobilisoiviin hierontaotteisiin, lantionpohjan teoriaan ja käytäntöön, muihin hoitomenetelmiin (MET- tekniikka: häpyliitos-SI-nivel kipu) sekä liikeharjoitteisiin (selkäkipu, häpyliitosoireet, raskausajan pahoinvointi & närästys, rannekavaoireet, lonkan bursiitti, perätilavauva, migreeni/päänsärky, turvotukset, sektioarven hoito). 

LITEssä opit äitiyshieronnan perusteita. Verkkokoulutus sisältää teorialuentoja sekä muutamia demovideoita. LITEssä opit raskausajan erityispiirteistä, vatsalihasten erkaumasta sekä näiden huomioimisesta käsittelyssä. Demovideoissa käydään yleisimpiä tärppejä äitiyshieronnasta, mm. alaselänkäsittelyä sekä vatsalihasten käsittelyä. 
Mikäli haluat jatkaa LITEstä Mamiksen peruskoulutukseen (kaksi lähipäivää & ennakkomateriaali), hyvitetään LITEn hinta peruskoulutuksen sen hetkisestä hinnasta. 

Ennakko- ja tukimateriaalit ovat kaikki verkkopohjaisella oppimisalustalla, minne on helppo palata koska tahansa kertaamaan oppimaansa. Pääsy verkkoalustalla perus- ja jatkokoulutuksen materiaaliin on toistaiseksi voimassa oleva tarkoittaen, että materiaaliin pääsee käsiksi niin kauan kuin alustaa ylläpidän. 

TSEKKAA TULEVAT KOULUTUSPÄIVÄT ALTA!

Peruskoulutuksessa opit teoriassa ja käytännössä, miten voidaan tukea ja helpottaa raskaana olevan naisen kehon fyysisiä muutoksia ja yleisimpiä kiputiloja sekä synnyttäneen naisen kehon palautumista. 

Opit turvallisia käsittelytekniikoita sekä erilaisten välineiden käyttöä ja hyödyntämistä mm. arpikudokseen, vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan kuntoutumisen tukemiseen, turvotukseen ja rannekanavan oireyhtymään. 

Jatkokoulutuksessa syvennät ja kehität osaamistasi koko kehon hoitamisesta  teorian, käytännön ja työelämän asiakaskeissien kautta. 

Peruskoulutuksen sisältöä

Päivä 1

noin klo 9/9:30-17/17:30

- Raskaus ja kehon muutokset

- Yleisimmät oireet ja kiputilat

- Anatomia, fascia ja vasta-aiheet

- Raskaana olevan asiakkaan tutkiminen

- Raskaana olevan asiakkaan hieronta, hoito ja koti-ohjeet

- Rannekanavan oireyhtymä

- Synnytykseen valmistava hieronta

- Hieronta kuntouksen edistäjänä, hierojan rooli palautumisen edistämisessä

- Synnytys ja sen vaikutukset kehoon

- Vatsalihasten erkauma

Päivä 2

noin klo 9-16

- Hieronta raskaudesta ja synnytyksestä palautumisen tukena

- Hieronta erkauman ja lantionpohjan kuntoutumisen tukena

- Arpikudoksen käsittely

- Synnyttäneen asiakkaan tutkiminen, hieronta ja hoito

- Faskiarauta, imukuppi ja kinesioteippaus hieronnan tukena

- Synnyttäneen asiakkaan kotihoito-ohjeet

Purenta, Lantio & Lantionpohja

Päivä 1

noin klo 9/9:30-16:30/17:00

- Yhteyksiä purennan ja lantion välillä

- Purentalihakset ja niiden käsittely

- Pallea ja hengitys

- Case -työskentely

- Liikehoito, testaaminen ja itsehoito

Päivä 2

noin klo 9-16

- Pallea, hengitys ja manuaalinen käsittely

- Omaan lantioon ja lantionpohjaan tutustuminen

- Lantion alueen liikkuvuusharjoittelu ja käsittely

- Case -työskentely

- Liikehoito, liikkuvuusharjoitteet, testaaminen ja itsehoito

Lähipäivien lisäksi..

▪️Saat tunnukset verkko-oppimisympäristöön, missä on ennakkomateriaalia luentojen, demovideoiden ja tekstin muodossa useita tunteja. 
Esimerkiksi peruskoulutuksessa yhteensä noin 1/2-1 opintopäivä.
 
▪️Oppimisalustalla on myös valmista markkinointimateriaalia sekä mamikseen tehdyt esitietolomakkeet.
 
▪️ Saat käyttöoikeuden MamaMassage® -logoihin ja nimen käyttöön.
 
▪️Tiedon määrä on laaja ja kattava.
Peruskoulutuksen luennoilla käydään läpi mm. raskauden eri kolmannekset, kontraindikaatiot, tutkimustuloksia, raskauden ja synnytyksen vaikutukset kehoon, synnytykseen valmistautuminen, lantionpohjan sekä keskikehon anatomiaa/toimintaa/vaikutusta kehoon sekä vatsalihasten erkauma ja sen vaikutusta kehoon ja sitä, miten hieronnan avulla voidaan edistää näiden kuntoutusta, arpikudoksen teoriaa, ja paljon muuta.
 
▪️ Koulutus sisältää tutkimista ja paljon manuaalista käsittelyä. 
Peruskoulutus; raskausaika, synnytykseen valmistautuminen, lantionpohjan & vatsalihasten erkauman kuntoutusta edistävää käsittelyä sekä arpikudoksen käsittelyä. 
Lähes kaikkea oppimaasi voit soveltaa ihan kaikkien asiakkaiden kanssa.
 
▪️Oppimisalustalla on myös demovideot tärkeimmistä tärpeistä, jotta sinun ei tarvitse muistaa kaikkea ulkoa.
 
▪️Koulutukset on todella laajat ja kattavat, joten ne on suunniteltu niin, että voit aina palata materiaaliin ja kerrata oppimaasi.
 

TULEVAT KOULUTUKSET

PERUSKOULUTUS

OULU

6.-7.4.2024

HINTA

EARLY BIRD
29.2.2024 asti
450€

1.3. alkaen
550€
(sis alv 24%)

ILMOITTAUDU
satukorkeamaa at gmail.com

KOULUTTAJA
Satu Korkeamaa
Koulutettu Hieroja EAT, liikunnanohjaaja AMK

JATKOKOULUTUS

PURENTA, LANTIO & LANTIONPOHJA

Seuraava koulutusajankohta
syksy 2024.

Hinta 550€
(sis alv 24%)

KOULUTTAJAT
Satu Korkeamaa
Koulutettu hieroja EAT, liikunnanohjaaja AMK

Sonja Toivola
Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti

-

JATKOKOULUTUS
Raskausajan ja synnytyksen jälkeisen ajan manuaalisten menetelmien syventäminen

Pilottiryhmä
17.-18.2.2024

Pilottiryhmän hinta 395€

Tarkoitettu MamaMassagen
jo käyneille.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
www.aitote.fi
ulla at aitote.fi

Kouluttaja

Satu Korkeamaa

Koulutettu hieroja EAT
Liikunnanohjaaja AMK
Äitiysliikuntavalmentaja

Psykologisen joustavuuden coach
Kognitiivisen lyhytterapian opiskelija

Hinta

550€
(sis. alv 24%)

Ilmoittautuminen

Sähköpostitse
satukorkeamaa at gmail.com

Paikka lunastetaan
2 viikkoa
ennen koulutusta
sitovasti maksamalla lasku.

(luethan ilmoittautumis- ja peruutusehdot sivun lopusta!)

Palautteita koulutuksesta

5/5

"Todella kattava ja antoisa koulutus. Teoria selkeää ja havainnollistavaa. Käytännön harjoitteet selkeitä ja todella tärkeitä. Kiitos ammattitaitoisille ja todella tietotaitoisille kouluttajille. Olette todella inspiroivia ja teette asiasta todelle tärkeää ja arvokasta."

5/5

"Koulutuksen sisältö oli hyvä ja oli hyvä, että sai ennakkomateriaalia. Osaatte hyvin asianne ja osaatte selkeästi tuoda asian esille. Kiitos hyvästä koulutuksesta! "

5/5

"Niin paljon tietoa ja taitoa, inspiroivasti ihanasti positiivisuuden kautta opettaen juurikin käytäntöä ja selkeästi.."

4,5/5

"Äärettömän monipuolinen koulutus. Paljon yleishyödyllistä tietoa, mitä voi soveltaa kenelle tahansa."

4,5/5

"Ihanan käytännönläheinen, lämminhenkinen, ohjaava koulutus. Todella osaavaa, huikeaa tietoa ja taitoa. Nostan hattua!."

5/5

"Tosi tyytyväinen. Mahtava ensimmäinen alan koulutus ja hyvin pysyi myös opiskelijana kärryillä. Kipinä alaa kohtaan vaan vahvistui, ei mitään moitteita. Todella ammattitaitoiset ja oman osaamisen tuntevat kouluttajat. Loistavaa palvelua alusta loppuun!"

Ilmoittautumiseen ja peruutuksiin  liittyvät ehdot:

Peruutukset tulee tehdä viimeistään 14 päivää ennen ensimmäistä koulutuspäivää. Oppimisalustalle pääsee kirjautumaan aikaisintaan 13 päivää ennen koulutuksen alkua, tämän jälkeen rahoja ei palauteta. Kun oppimisalustalle on luotu tunnukset ja ne ovat osallistujan käytettävissä, koulutus katsotaan lunastetuksi eikä sitä voi enää peruuttaa. Mikäli osallistuja estyy tulemasta sovittuun koulutukseen, voi hän suorittaa koulutuksen seuraavassa sopivassa ajankohdassa.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.


Lunastamalla koulutuksen verkkokaupasta hyväksyt ehdot.


(ehdot päivitetty 20.8.2023)